Liten

- men viktig

Den måler ikke mer enn ca. 2x2 meter, den nye nettstasjonen med grønn bordkledning bak disse 3 herrene – vi befinner oss i Storhaugveien, som ligger ved Våtvik på Ørnes. Men, stasjonen er desto mer viktig!  

Ny nettstasjon Storhaugveien og arbeidere Meløy Energi 

- Mange skal ha elbil-lader i dag, og kundenes krav til spenningskvalitet er høyere enn før – og kravet til strømforsyning uten avbrudd, forteller prosjektleder Jan Tore Svendsgård (foran) hos Meløy Energi AS. Ruben Skjellstad (t.v.) og Vidar Hansen var utførende på oppdraget i fjor høst, som ble utført for Meløy Nett AS. Kort fortalt er den gamle nettstasjonen oppe ved fylkesveien erstattet med en ny som ligger mer midt inne i boligfeltet.

– Dette betyr bedre spenningskvalitet for mange, opplyser Jan Tore. Og sier at oppdraget er relativt komplisert, der både gammel og ny stasjon må være i drift samtidig, for at kundene skal oppleve minimalt med strømavbrudd. Flere hundre meter med ny kabel måtte i bakken langs og under veibanen, før kundene i området ble flyttet over til ny-stasjonen, i små porsjoner.

- Den gamle stasjonen var en av våre eldste – fra slutten av 1970-tallet, og helt utslitt. Når vi nå fikk tomt til denne stasjonen mellom to bolighus, har vi også vært opptatt av det estetiske i nabolaget – vi har blant annet forlenget en støttemur og sørget for å ordne fint rundt det lille bygget, understreker Jan Tore.  

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs, Ny Næring